Stive og ømme ledd og muskler har en tendens til å stramme seg når man sover og natten, dette resulterer i morgenstivhet. Det er flere ting du kan gjøre for å unngå den stive følelsen.

Stivhet er forårsaket av uttørking og herding av leddbrusken, denne funger som en støtdemper for leddene. Når den blir slik kan det forårsake både ømhet og stivelse. Dette er grunnen til at mange av oss føler seg slik når vi skal stå opp om morgenen.

Det er skyldes ikke bare aldring, men også leddslitasje. Bærer du på noen kilo for mye merker du dette mere fordi belastningen er større.

Vanligvis forsvinner morgenstivheten iløpet av 10-15 minutter, men om du har en alvorlig revmatisk sykdom kan det ta lengre tid, vi anbefaler da at du snakker med fastlegen din.

Vil du prøve Pure Collagen GRATIS? KLIKK HER!

10 tips mot stive og ømme ledd

  • Sørg for at du får nok god, dyp søvn til å lade opp og gjenopprette kroppen. Sørg også for at du har en god pute og madrass som passer din kroppstype. Det er viktig for sovestilling, støtte og avlastning av ledd og forebygging av stivhet.
  • Hvis du er for kald, går det ut over de sensitive leddene, som har en tendens til å stivne av kulde. Prøv derfor å ha det varmere på soverommet.
  • Du kan også prøve å sove under et elektrisk teppe. Det holder deg varm om natten og kan redusere kroppens stivhet.
  • Start dagen med en varm og god dusj. 10 minutter i dusjen for å varme og myke opp leddene. Varme og damp kan ha en god effekt leddene dine!
  • Har du tørketrommel kan du raskt varme opp klærne før du tar dem på.
  • Varm en klut i mikrobølgeovn i 20 sekunder, pakk den så rundt de ømme leddene så du får blodsirkulasjonen i gang.
  • En rask gåtur til jobb eller til for eksempel til butikken vil få blodsirkulasjonen i gang og myke opp leddene dine. Eller hva med en tidlig time på treningssenteret?
  • Eliminere stresset du bærer på, stress kan bidra til å stramme kroppens muskler. Jo lenger stresset fortsetter, jo verre vil symptomene sannsynligvis bli. Vennligst snakk med noen rundt deg, et annet alternativ kan være Yoga, det er en god avspenningsteknikk for stress.
  • Det finnes mange gode kremer og geleer du kan kjøpe i helsekostbutikkene.
  • Det finnes også en rekke ulike kosttilskudd som kan være bra for leddene dine. Pure Collagen er et av mange som kan hjelpe. Pure collagen bidrar til å opprettholde kroppen styrke og fleksibilitet. Det er viktig for restitusjon og reperasjon av celler i kroppen.

Vil du prøve Pure Collagen GRATIS? KLIKK HER!

Kategorier: Nyheter